Buys - De enige echte
lijn

Productieproces

Voor het maken van Zoenen gebruikt Buys de volgende grondstoffen

  • Glucosestroop
  • Gedroogd eiwit
  • Water
  • Cacaofantasie
  • Wafeltje

Productieproces

Allereerst wordt in een voorraadtank het eiwit met water opgelost. Daarnaast wordt de glucosestroop op de juiste dikte en temperatuur (115 graden Celsius) gebracht. De hoge temperatuur zorgt er tevens voor dat alle bacteriƫn in het schuim gedood worden. Hierdoor blijven de Zoenen langer houdbaar.

Als de eiwitkorrels goed opgelost zijn in het water en de glucosestroop op temperatuur is, dan worden de twee grondstoffen samen gebracht in een grote mixer. Deze mixer klopt het eiwit op totdat het stevig genoeg is om op te spuiten op het wafeltje.

De opgespoten Zoen gaat vervolgens door een koeltunnel. Het is belangrijk dat het schuim afgekoeld is tot onder de 28 graden Celsius voordat de cacaofantasie er overheen gaat, anders wordt de cacaofantasie niet hard. De cacaofantasie is ongeveer 42 graden Celsius als het overheen wordt gegoten. De cacaofantasie stolt bij een temperatuur van 28 graden Celsius.

Daarna worden de Zoenen in een tray gestopt en afgeseald. Het inpakken van Zoenen is een delicate aangelegenheid. Want deze traktatie is kwetsbaar.

lijn